HEGGENSCHAAR

heggenschaar

heggenschaar

Blog Article

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.
Een heggenschaar, struikschaar of bosmaaier[1] is een tuingereedschap of -machine dat wordt gebruikt voor het snoeien van heggen of solitaire heesters (struiken). Er bestaan verschillende ontwerpen en handbediende en aangedreven versies van heggenscharen.

De krachtbron van autonome heggenscharen kan menselijke kracht, benzine, of elektriciteit zijn.

Handmatige heggenscharen (soms ook heggenscharen of heggenscharen genoemd) zijn ontworpen als grote scharen of grote snoeischaren. Ze hebben niets nodig om te werken en zijn het goedkoopst/milieuvriendelijkst.
Met gemotoriseerde heggenscharen kan het werk sneller en met minder inspanning worden gedaan dan met handmatige heggenscharen. Hun snijmechanisme is vergelijkbaar met dat van vingerknipmaaiers. Aangedreven heggenscharen zijn meestal voorzien van veiligheidsvoorzieningen, zodat ze alleen werken als beide handen van de gebruiker op de handgrepen liggen.
Benzine-aangedreven trimmers zijn meestal krachtiger, maar kunnen zwaarder en moeilijker te starten zijn.
Elektrische trimmers zijn over het algemeen lichter en minder krachtig (dan benzineversies) en minder vervuilend/lawaaierig, maar hebben bij de meeste types toch nog een netsnoer nodig (als ze niet met oplaadbare batterijen zijn uitgerust).

Bron: https://vanallesthuiszijn.nl/beste-heggenschaar

Report this page